Royaltywatcher: "Zij is de Belgische Meghan, er zijn gelijkenissen"
PMN

De Britse monarchie staat onder druk. Daar zorgden Meghan Markle en haar man prins Harry voor tijdens hun interview met Oprah Winfrey.

Het doet de vraag rijzen of zoiets ook mogelijk is bij ons? "Nee", zegt royaltywatcher Mario Danneels in Het Laatste Nieuws. "Bij ons is zoiets ondenkbaar."

Danneels ziet een duidelijk verschil tussen ons koningshuis en het Britse. "Onze royals hebben veel meer vrijheid, omdat buiten de landsgrenzen niemand hen kent", bedenkt hij zich.

Al hebben wij ook wel een rebelse prinses. "Het beste voorbeeld is Claire, net zoals Meghan de vrouw van een rebelse prins op overschot: zij gaat elke zondag in het dorp van haar ouders naar de mis en doet haar boodschappen in de supermarkt."

"Het Belgische hof hoeft zich niet wereldwijd te promoten. Het is veel saaier, omdat het bijna uitsluitend uit diplomaten bestaat. 'The Firm' heeft er ook wel, maar er zitten ook veel communicatiespecialisten en gewezen bedrijfsmensen aan het Britse hof. Harry en Meghan huurden bijvoorbeeld de vrouw in die de presidentscampagne van Hillary Clinton heeft verzorgd."

Meer nieuws

Meer nieuws

.