Interview Royaltywatcher ziet hoe prinses Elisabeth wordt klaargestoomd voor de troon: “Fout die Filip niet wil maken”

Prinses Elisabeth is binnen de koninklijke familie de eerste in lijn voor troonopvolging. Om die reden wordt ze al heel haar leven klaargestoomd voor die taak.

Royaltywatcher Thierry Debels ziet een duidelijke reden waarom prinses Elisabeth al heel haar leven bewust wordt gemaakt van haar toekomstige taak als koningin. “Filip heeft zijn vader koning Albert altijd verweten dat die hem niet klaargestoomd heeft”, zegt Thierry aan Showbizz24.

Koning Filip werd een beetje opgeleid door koning Boudewijn destijds, maar die stierf in 1993." Volgens de royaltywatcher had Filip toen koning moeten worden, maar het werd zijn vader Albert.

“In die periode van twintig jaar heeft Filip steeds het gevoel gehad dat hij opzij geschoven werd, dat hij niet betrokken werd bij het koningschap van zijn vader. Dat is een fout die hij nu niet wil maken met zijn dochter Elisabeth.”

De voorbereiding op de troon is natuurlijk een proces van lange adem. “Normaal gezien zal koning Filip nog een vijftien à twintig jaar op de troon blijven, dus in principe krijgt Elisabeth voldoende tijd om door te groeien."

"Binnenkort zal ze ook een vergoeding krijgen, vermoedelijk wanneer ze afgestudeerd is. Het is belangrijk dat de burger dat weet”, vindt Thierry.

“Op dat moment komt er een echt team van medewerkers rond haar, een zogenaamd ‘huis’, waardoor ze veel meer activiteiten zal doen. Ik vermoed dat dat binnen een vijftal jaar zo zal zijn. Zo kan ze alles geleidelijk aan doen”, aldus Thierry Debels.

Bekijk het volledige gesprek met royaltywatcher Thierry Debels in onderstaande video.

Meer nieuws

Meer nieuws

.