Interview Royaltywatcher ziet groot contrast bij prinses Elisabeth: “Heeft koning Filip totaal niet”
Royaltywatcher ziet groot contrast bij prinses Elisabeth: “Heeft koning Filip totaal niet”
Foto: Photonews

Prinses Elisabeth viert op 25 oktober haar 21ste verjaardag. De dochter van koning Filip en koningin Mathilde maakte eind juni haar eerste optreden zonder haar ouders, toen ze in Gent het onderzoeksschip Belgica mocht dopen. Royaltywatcher Thierry Debels is daarbij meteen wat opgevallen.

Prinses Elisabeth wordt erg goed begeleid in haar leven als eerste troonopvolger. Thierry Debels ziet daarbij een groot contrast met tussen vader en dochter. “Filip heeft die training ook gekregen, maar bij hem is dat nooit aangeslagen.”

"Koning Filip heeft namelijk nooit gepakt op camera en Elisabeth heeft dat voordeel wel", meent de royaltywatcher.

“Training is niet voldoende als je niet het charisma hebt zoals Elisabeth”, klinkt het bij de expert. “Maar ze wordt zeker begeleid. Ze leert hoe ze moet spreken voor de camera’s, hoe ze mensen moet aanspreken, ...”

Het onderzoeksschip dopen was, als eerste taak zonder haar ouders, eerst nog wat onwennig. “Toch merk je een zekere vlotheid, en dat heeft ze natuurlijk niet van haar vader. Ze heeft een beetje flair van haar moeder. Of misschien van haar grootvader, want koning Albert had dat ook. Dat bepaalt natuurlijk ook een beetje het succes”, aldus Thierry Debels.

Bekijk het volledige gesprek met royaltywatcher Thierry Debels in onderstaande video.

Meer nieuws

Meer nieuws

.