Interview Royaltywatcher zegt zoals het is over koning Albert: "Wie dat bij hem doet, gaat het geweten hebben"
WVDS
Royaltywatcher zegt zoals het is over koning Albert: "Wie dat bij hem doet, gaat het geweten hebben"
Foto: Photonews

Koning Boudewijn overleed op 31 juli 1993 onverwachts aan een hartstilstand. Dat gebeurde tijdens de jaarlijkse vakantie naar hun buitenverblijf in Spanje. Hij werd amper 62 jaar.

Koning Albert II werd, na het plotse overlijden van zijn broer Boudewijn, de zesde koning der Belgen. Dat gebeurde na de eedaflegging op 9 augustus 1993. Royaltywatcher Thierry Debels blikt terug op die gebeurtenis.

“De troon was een beetje een vergiftigd geschenk omdat Albert toen veel vrijheid gewend was”, zegt Thierry aan Showbizz24. “Hij had nooit gedacht koning te worden, maar hij was wel goed voorbereid. Albert is lange tijd handelsreiziger geweest: de koninklijke missies waren een erg goede leerschool voor hem.”

Koning Albert wordt in ons land vaak omschreven als een weke figuur. Het tegendeel is waar volgens Thierry Debels. “Wie tegen de kar van Albert rijdt, kan zich maar beter voorbereiden”, zegt Thierry. “Hij laat zich niet doen. Het blijft een Coburger, en Coburgers zijn koppigaards die weten wat ze willen.”

Het volledige gesprek met royaltywatcher Thierry Debels kan je bekijken via onderstaande video.

Meer nieuws

Meer nieuws

.