Royaltywatcher Thierry Debels stelt nieuw boek voor: “Paleis is daar zeer gevoelig voor”
WVDS

Thierry Debels heeft een nieuw boek uit: ‘De jonge royals van België’. In dit boek werpt de royaltywatcher wat meer licht op de kleinkinderen van koning Albert en koningin Paola.

De aanleiding voor het schrijven van dit boek was de gebeurtenis met Joachim, de jongste zoon van prinses Astrid, die zorgde voor negatieve media-aandacht toen hij in volle coronatijd ging feesten in Spanje. 

“Toen viel het me op dat de mensen eigenlijk heel weinig wisten over die jonge prins. Met de uitgeverij kwam ik al vrij snel tot de conclusie dat het interessant zou zijn om de jongste generatie van ons koningshuis te portretteren.”

Deze jonge royals leiden een discreet bestaan en worden door hun ouders ver van de media gehouden. Alle kinderen van Astrid, Laurent, Filip en Delphine komen aan bod in het boek.

“Het boek is chronologisch opgesteld en begint met de geboorte van Amedeo. Op die manier kan ik een juist kader schetsen”, vertelt Thierry Debels aan Showbizz24.

Minder kritisch

“Waarom ben ik wat minder kritisch geweest in dit boek? Wel sommige kinderen zijn nog minderjarig zoals de kinderen van Laurent en daar moet je voorzichtig mee zijn. Het paleis is daar zeer gevoelig voor.” 

“Ten tweede wil ik ze ook een kans geven. Bij een volwassen man als Filip weten we dat die man tot een bepaalde persoon ontwikkeld is. Sommige prinsen en prinsessen daarentegen zijn nog in volle ontwikkeling, dus daar kan je nog geen definitief oordeel over vellen”, aldus de schrijver. 

Het boek ‘De jonge royals van België’ is te koop bij de Standaard Boekhandel.

Meer nieuws

Meer nieuws

.