Interview Royaltywatcher Thierry Debels duidelijk: "In dat geval kan Elisabeth weigeren om koningin te worden"
WVDS
Royaltywatcher Thierry Debels duidelijk: "In dat geval kan Elisabeth weigeren om koningin te worden"
Foto: Photonews

Over de jongste generatie royals is bitter weinig geweten. Kroonprinses Elisabeth is als toekomstige koningin wel een jonge royal die Filip en Mathilde af en toe in de spotlight zetten. 

“Wat ik wil laten weten met het boek is dat Elisabeth niet automatisch koningin wordt. Mensen denken dat ze niet de mogelijkheid heeft om die functie te weigeren en die heeft ze wel”, vertelt royalty-expert Thierry Debels aan Showbizz24.

“Wanneer ze bijvoorbeeld iemand leert kennen in Engeland en ze wil daarmee een B&B uitbaten in Zuid-Afrika en geen koningin worden, dan kan ze de functie van koningin in feite weigeren.”

Elisabeth heeft een keuze

“Wanneer koning Filip zou komen te overlijden, dan wordt in eerste instantie de vraag gesteld aan kroonprinses Elisabeth en dan kan zij de keuze maken: aanvaarden of weigeren. Als ze weigert wordt de vraag aan Gabriël gesteld enzovoort.”

“Een koning of koningin zit uiteindelijk heel de dag te werken aan een bureau en moet dossiers bestuderen. Ik wil de rol niet overschatten, maar je mag hem ook niet onderschatten. Ze moeten af en toe ook op buitenlandse missies gaan.”

Haar schat ik ook hoog in

“Ik denk dat Elisabeth het heel goed gaat doen. Ik hoop niet dat Gabriël of Emmanuel gevraagd gaan worden. Zeker van Gabriël is geweten dat hij niet graag studeert.” 

“Eléonore zou misschien wel ook nog een goede kandidate zijn. Haar schat ik ook heel hoog in, ik hoor dat het een heel lief meisje is en verstandig”, besluit Thierry Debels.

Download gratis onze app en volg het leukste showbizznieuws op de voet!

Wil jij ook meer weten over de jongste generatie royals? Lees dan het boek van Thierry Debels. ‘De jonge royals van België’ is te koop bij de Standaard Boekhandel.

WIN EEN EXEMPLAAR VAN HET BOEK
Stuur een goede vraag over het Belgisch koningshuis door voor royaltywatcher Thierry Debels naar win@showbizz24.be en maak kans op een gratis exemplaar van het boek!

Meer nieuws

Meer nieuws

.