Video Royaltywatcher Jo De Poorter windt er geen doekjes om: “Queen Elizabeth heeft dat heel slecht ingeschat”
Royaltywatcher Jo De Poorter windt er geen doekjes om: “Queen Elizabeth heeft dat heel slecht ingeschat”
Foto: Photonews

Jo De Poorter brengt al 30 jaar royaltyverslag uit. Het feit dat Queen Elizabeth 70 jaar op de troon zit laat hij uiteraard niet zomaar voorbijgaan. Met zijn boek ‘De laatste koningin’ wil hij het leven van de vorstin eren en vragen beantwoorden die misschien al jaren op je tong liggen.

Zo schreef Jo De Poorter ook over de inschattingsfouten die Queen Elizabeth maakte. “Ze heeft heel veel dingen goed gedaan, daarom is ze ook 70 jaar op de troon blijven zitten. Maar ze heeft een aantal dingen heel slecht ingeschat”, begint de royaltyexpert.

“Diana is daar een belangrijk voorbeeld van. Samen met Charles en haar man heeft ze er lang over gedaan om de juiste huwelijkskandidaat te vinden en ze dachten die gevonden te hebben bij Diana”, aldus Jo aan Showbizz24.

“Ze dachten niet dat het meisje een ‘force of nature’ zou zijn. Een kracht die zo groot was en zoveel impact had dat ze die niet meer konden controleren. Dat die eigenlijk groter dan zichzelf geworden is. En dat die kracht zich eigenlijk uiteindelijk tegen hen heeft gekeerd”, conncludeert Jo. 

Elizabeth had nooit verwacht dat Diana in het hoofd en hart van zoveel mensen zou kruipen en dat ze daar rekening moest mee houden”, besluit de Poorter. 

Bekijk het volledige gesprek over Queen Elizabeths inschattingsfouten in de video hieronder.

Meer nieuws

Meer nieuws

.