Royaltywatcher duidelijk: “Gaat koning Filip niet doen voor zijn dochter prinses Elisabeth”
PMN
Royaltywatcher duidelijk: “Gaat koning Filip niet doen voor zijn dochter prinses Elisabeth”
Foto: Photonews

Prinses Elisabeth geniet momenteel van vakantie. Ze heeft net haar militaire opleiding achter de rug.

Na haar vakantie trekt prinses Elisabeth terug naar Wales om er verder te gaan studeren. Zo wordt ze klaargestoomd tegen het moment dat ze de troon moet gaan bestijgen.

Maar hoelang zal haar vader koning Filip nog op die troon zitten? “Dat is een vraag waar ik wel een heel duidelijk antwoord op heb. Filip heeft lang moeten wachten om koning te worden, dus mijn idee is dat hij zo lang mogelijk op de troon zal blijven”, vertelt royaltywatcher Thierry Debels aan Showbizz24.

“Hij heeft er echt naar uitgekeken. Toen hij in 2013 op de troon kwam, was hij al op een leeftijd waarop sommige mensen op pensioen gaan.  Het zou me niet verbazen dat Filip de taak van koning zal blijven doen tot zijn laatste snik.” 

"Volgens mij zal hij geen stap opzij doen voor Elisabeth"

“Dat is normaal ook de bedoeling van een koning. Mensen vergeten dat soms, maar koning blijf je toch wel in de veronderstelling tot je dood. Troonsafstand doen is iets wat niet zo vaak gebeurd.”

“Wanneer Filip komt te sterven zal kroonprinses Elisabeth pas gevraagd worden om koningin te worden. Volgens mij zal hij geen stap opzij doen voor Elisabeth.” 

“Daarvoor heeft hij te lang moeten wachten om zijn rol als koning op te nemen en troonsafstand doen zoals zijn vader deed was al zeer ongebruikelijk.”

Download gratis onze app en volg het leukste showbizznieuws op de voet!

Meer nieuws

Meer nieuws

.