Royaltywatcher duidelijk: “Daarom denkt men dat koning Filip en koningin Mathilde geen gelukkig huwelijk hebben”

door: PMN
Koning Filip en koningin Mathilde brengen jongste dochter Eléonore naar school op 1 september 2020
Afbeelding bron: Photonews

Een vraag die veel gesteld wordt over ons vorstenpaar is of ze wel gelukkig zijn? Hebben koning Filip en koningin Mathilde een gelukkig huwelijk? Royaltywatcher Wim Dehandschutter geeft het antwoord.


 

Wim Dehandschutter gaat ook dieper in op de rol van koningin Mathilde. “In de grondwet staat er niets over de rol van een koningin. Elke koningin vult dat op haar manier in. Mathilde is erg begaan met onder meer onderwijs”, vertelt Wim in de podcast ‘Koninklijk Bloed’ van het Nieuwsblad.

Zijn Mathilde en Filip eigenlijk gelukkig? “Als we naar Willem-Alexander en Maxima kijken is iedereen er zeker van dat dit een goed koppel is. Veel mensen denken dat koning Filip en koningin Mathilde geen gelukkig huwelijk hebben”, gaat Wim verder.

“In 2012 is er een schandaalboek verschenen. Daar stond te lezen dat het huwelijk van Filip en Mathilde gearrangeerd was. Filip stuurde daarop een persbericht. “De dag dat Mathilde ‘ja’ heeft gezegd heeft om te trouwen, was de gelukkigste dag van mijn leven”, stond er te lezen in het persbericht. “We hebben sindsdien vier kinderen die we veel liefde geven en waar we veel liefde van ontvangen.”