Interview Royaltywatcher doet merkwaardige vaststelling bij prins Gabriël: “Totaal onverantwoord”
WVDS
Royaltywatcher doet merkwaardige vaststelling bij prins Gabriël: “Totaal onverantwoord”
Foto: Photonews

Royaltywatcher Thierry Debels houdt alles rondom het Belgische koningshuis nauwlettend in de gaten. koningin Mathilde staat bekend als een strenge moeder, en we vroegen Thierry hoe zij zou reageren wanneer haar kinderen fouten zouden maken.

“Dat is net het probleem hier”, begint Thierry, “je moet die uitschuivers eerst kúnnen maken. Kinderen moeten de vrijheid krijgen om fouten te kunnen maken, maar Mathilde is een controlefreak. Het moet allemaal perfect zijn. Met het ene kind lukt dat, maar daarom niet met het andere.”

Thierry beweert te weten welke koningskinderen zo’n opvoeding ten goede komt, en welke niet. “Eleonore is een lief en verstandig meisje, dat is geen enkel probleem. Elisabeth weet ook perfect waar ze mee bezig is. Ik houd vooral mijn hart vast voor de jongens”, klinkt het.

De royalty-expert uit vooral zijn bezorgdheid over prins Gabriël. “Ze hebben hem in een richting geduwd die totaal onverantwoord is. Academische studies interesseren hem helemaal niet, dus het zou kunnen dat we opnieuw een soort prins Laurent gaan krijgen.” 

“Ik ben heel benieuwd of hij toch niet op een bepaald moment op het verkeerde pad gaat komen”, aldus Thierry Debels.

Bekijk het volledige gesprek met royaltywatcher Thierry Debels in onderstaande video.

Meer nieuws

Meer nieuws

.