Royaltywatcher begrijpt de woede omtrent prinses Amalia: “Ze moet er echt niets voor doen”
PMN
Royaltywatcher begrijpt de woede omtrent prinses Amalia: “Ze moet er echt niets voor doen”
Foto: Photonews

Er is opschudding ontstaan over prinses Amalia. Er is daar een debat ontstaan over de dotatie die ze ontvangt als ze 18 jaar geworden is.

Op 7 december 2021 viert Amalia haar achttiende verjaardag. Vanaf die dag zal ze ook een dotatie krijgen. Die is bij wet vastgesteld.

Dat wil zeggen dat ze eind 2021, voor de drie weken dat ze dan achttien is, al zo’n 111.000 euro zou ontvangen. Omgerekend is dat zo’n 4.300 euro per dag.

“Ik begrijp best dat die hoge dotatie voor Amalia nu al kwaad bloed zet in Nederland”, zegt de Belgische royaltywatcher Kathy Pauwels in TV-Familie. 

“In feite moet Amalia ook niets doen voor zoveel geld te ontvangen. Amalia vervult dan immers nog geen publieke rol. Bovendien heeft haar vader Willem-Alexander al aangegeven dat Amalia na haar middelbare studies een sabbatjaar zal inlassen om volop te gaan reizen.” 

“En pas dáárna zal  de kroonprinses verderstuderen. Het zal dus nog jaren duren vooraleer zij een bijdrage zal leveren aan de koninklijke vertegenwoordiging van het land. Dat Amalia ondertussen dan vlotjes miljoenen zal binnenrijven, gaat er bij veel Nederlanders niet in. Logisch ook…”

Meer nieuws

Meer nieuws

.