Royaltyexpert vreest ervoor bij prinses Elisabeth: "Dat zal voor haar heel moeilijk zijn"
COS

Prinses Elisabeth werd deze week twintig. Ze zal in de (nabije) toekomst haar vader koning Filip opvolgen als koningin van België.

Prinses Elisabeth is erg geliefd door grote delen van de bevolking. Velen zien in haar de perfecte troonopvolgster. Er rust wel een zware last op haar schouders. 

Veel generatiegenoten hopen namelijk dat ze als vorstin haar stempel zal kunnen drukken en onder meer racisme de wereld zal uithelpen en de plaats van de vrouw zal versterken. "Het grote dilemma is dat zij dat staatkundig niet kan", zegt Jo De Poorter in 'De zevende dag'.

"Ze kan wel degelijk dingen doen, maar op een indirecte manier en dat is nu net wat de generatie van vandaag - de mensen die op vrijdag gaan spijbelen om te gaan betogen - niet willen. Die willen nu resultaat zien op een zeer expliciete manier."

"Dat zal voor Elisabeth heel moeilijk zijn: om dat middeleeuwse karakter van het koningschap te volbrengen, maar daar ook iets 21ste-eeuws en iets effectief te kunnen doen. Dat wordt erg moeilijk voor haar", aldus de royaltykenner.

Meer nieuws

Meer nieuws

.