Interview Royalty-experte Brigitte Balfoort over prinses Elisabeth: “Al van verschillende bronnen vernomen over haar”
PMN

Koning Filip en koningin Mathilde zijn heel betrokken bij de opvoeding van hun kinderen. Ze lijken eerder gezien te willen worden als een hedendaags gezin, maar dan met een adellijke titel en een troonopvolgster. Brigitte Balfoort spreekt over ‘the best of both worlds’. 
 

Hoe voeden koning Filip en koningin Mathilde hun kinderen op?
Koningin Mathilde en koning Filip, lijken hun kinderen ‘the best of both worlds’ te willen meegeven in hun opvoeding. Filip die zelf geen familiale warmte heeft gekend zal het misschien wat moeilijker hebben, maar Mathilde heeft met haar opleiding als logopediste wel de kennis om haar kinderen goed te begeleiden. De kinderen worden met heel veel liefde en warmte omringt, maar tegelijk worden ze ook voorbereid op hun latere functies.

Zie je een reden waarom prinses Elisabeth heel zelfzeker overkomt?
Ze voelt de steun van haar ouders en heeft een warme jeugd gehad. Wat een heel goede fundering is voor onze toekomstige koningin. Als kleuter mag Elisabeth al eens een paar woorden zeggen in het openbaar en dat worden meer en langere speeches naarmate ze opgroeit. Wat maakt dat het meisje blaakt van zelfvertrouwen. 

Hoe goed is prinses Elisabeth al voorbereid op haar rol als toekomstige koningin?
Ze weet maar al te goed wat haar te wachten staat. Ik heb al van verschillende bronnen vernomen dat ze al van kleins af aan heel gereserveerd was, met de achterliggende gedachte dat wat zij zegt wel eens doorverteld kan worden. Ze beseft heel goed wat kan en wat niet kan. Elisabeth bereid zichzelf ook heel goed voor om te spreken in het openbaar. Ze komt heel zelfzeker voor de dag. Kijk maar naar de toespraak die ze gaf voor haar verjaardag aan alle zenders. We gaan nog veel van haar horen. Zij is het tegenovergestelde van Meghan Markle.

Heeft prinses Elisabeth bepaalde talenten?
Prinses Elisabeth blinkt in veel zaken uit. Mathilde bracht haar in contact met klassieke muziek. Ze heeft ook heel lang tekenateliers gevolgd en dansles. Dat laatste komt in uiting in haar houding. Ze zal steeds mooi recht staan. Mathilde weet ook perfect wanneer je kinderen nieuwe talen moet aanleren, zo leerde Elisabeth al zeer jong Engels spreken. Gelukkig is het ook nog eens een verstandig meisje en een mooie verschijning. Zo zagen we dat ze bijvoorbeeld nu al heel elegant met hoge hakken op kasseien kan lopen.

Moet de vriend van Elisabeth van adel zijn?
Ik denk ook niet dat het zou uitmaken of haar toekomstige man van adel is. En hopelijk wordt haar toekomstige man ook goed voorbereid op een leven binnen het Belgische koningshuis. Zodat hem niet hetzelfde overkomt zoals Meghan Markle. 

En dan is er nog de pers.
Zowel Elisabeth als haar man zullen ook tegen een duwtje moeten kunnen, want het is heel normaal dat de pers hen zal volgen en bekritiseren. Het prinsessenleven is geen lui lekker leven. Dat is hard werken en een dik vel hebben en kunnen incasseren.

Meer nieuws

Meer nieuws

.