Royalty-expert zegt zoals het is over zoon koning Filip: "Is dik tegen zijn zin"
WVDS
Royalty-expert zegt zoals het is over zoon koning Filip: "Is dik tegen zijn zin"
Foto: Photonews

Thierry Debels die het koningshuis al tientallen jaren volgt, ziet koning Filip en koningin Mathilde opnieuw dezelfde fouten maken in hun opvoeding als destijds bij Filip en Laurent. Hun kinderen zijn zeker niet vrij om hun eigen keuzes te maken. 

“Het verschil tussen de kinderen van Astrid en Filip is dat de kinderen van Astrid ondertussen hun eigen pad al hebben gevonden. Maria Laura is nu klimaatanalist geworden."

"Laetitia is bezig met een juridische opleiding. Joachim is afgestudeerd van Harvard. Natuurlijk met de hulp van papa, want papa heeft geld en connecties.”

“In het gezin van koning Filip is het natuurlijk veel moeilijker om zijn kinderen vrij te laten in hun keuzes. Zo volgt bijvoorbeeld zijn oudste zoon Gabriël nu in Engeland een voorbereidende opleiding”, zegt royaltywatcher Thierry Debels aan Showbizz24.

Hij zou liever naar het leger gaan

“Dat is dik tegen zijn zin. Ik heb uit veel bronnen in en rond het paleis gehoord dat Gabriël veel liever naar het leger had willen gaan. Gabriël zou liever een militaire opleiding doen, zoals Elisabeth vorig jaar heeft gedaan.” 

“Het is een jongen die niet graag studeert. Zijn moeder Mathilde heeft al eens gezegd dat wiskunde hem absoluut niet ligt.  Het is een keuze die ingaat tegen wat die jongen zelf wil en kan.”

Mogelijke troonopvolger

“Op een bepaald moment werd aangehaald dat als Elisabeth zou wegvallen als troonopvolgster dat dan Gabriël de volgende in lijn is voor de troonopvolging.” 

“En dan heeft men de beslissing genomen dat hij toch academisch geschoold moet zijn, wanneer hem die vraag ooit gesteld kan worden. Dat is de reden waarom hij nu dus die moeilijke opleiding met wiskunde en wetenschappen volgt in het Verenigd Koninkrijk.”

“Hetzelfde zie ik gebeuren bij zijn broer Emmanuel. Die heeft leerproblemen waardoor ze hem naar de Eureka school in Leuven lieten gaan, waar hij gepast wordt opgevangen. Maar vorig jaar moet hij plots gaan studeren aan een Engelstalige school in Brussel. Logisch dat dat problemen geeft.” 

Opnieuw in de fout

“Die voorvallen zijn toch een bewijs dat ze in Laken hun kinderen forceren om te doen wat ze niet graag doen. Ze maken dus opnieuw de fout die ze vroeger hebben gemaakt bij Filip en Laurent. Daar heb ik toch wel een klein beetje kritiek op.”

Download gratis onze app en volg het leukste showbizznieuws op de voet!

Het boek ‘De jonge royals van België’ van Thierry Debesl is te koop bij de Standaard Boekhandel.

WIN EEN EXEMPLAAR VAN HET BOEK
Stuur een goede vraag over het Belgisch koningshuis door voor royaltywatcher Thierry Debels naar win@showbizz24.be en maak kans op een gratis exemplaar van het boek!

Meer nieuws

Meer nieuws

.