Queen Elizabeth in de bres voor zoon prins Andrew: "Dit bedrag legde ze bij voor schikking"
COS
Queen Elizabeth in de bres voor zoon prins Andrew: "Dit bedrag legde ze bij voor schikking"
Foto: Photonews

Queen Elizabeth steunt haar zoon prins Andrew door dik en dun. Dat maakt ze nog maar eens duidelijk door in haar portemonnee te tasten, nadat hij werd beschuldigd van seksueel misbruik.

Prins Andrew en Virginia Giuffre hebben een schikking getroffen in de zaak rond seksueel misbruik. Andrew zal de dame zo'n 12 miljoen pond betalen en een donatie doen aan haar goede doel, dat zich inzet voor slachtoffers van misbruik.

Die donatie komt niet rechtstreeks van Andrew, het is namelijk een gift van zijn moeder, Queen Elizabeth. Volgens bronnen van The Mirror heeft de koningin haar zoon 2 miljoen pond (zo'n 2,4 miljoen euro, red.) geschonken voor zijn schikking.

De Queen stemde toe om Andrew te helpen zolang ze niet betrokken was bij de persoonlijke betaling aan Giuffre. "Ze kan geen geld geven aan een slachtoffer van aanranding, iemand die haar zoon beschuldigt van seksueel misbruik", zegt een bron aan The Mirror.

"De deal is dus zo gestructureerd dat ze in plaats daarvan een aanzienlijke bijdrage doet aan de schikking door middel van een liefdadigheidsdonatie."

Meer nieuws

Meer nieuws

.