Prinses Delphine getuigt over strijd tegen anorexia: "Op mijn vijftiende was ik bijna dood"
COS
Prinses Delphine getuigt over strijd tegen anorexia: "Op mijn vijftiende was ik bijna dood"
Foto: Photonews

In de driedelige documentairereeks 'Delphine: mijn verhaal' vertelt prinses Delphine haar verhaal op Eén. Zo deed ze in de eerste aflevering een schokkende onthulling.

Delphine van Saksen-Coburg onthulde dat ze rond haar dertiende anorexia ontwikkelde. Ze voelde zich nagestaard en wilde verdwijnen. "Dus stopte ik met eten", bekent ze.

"Ik kreeg anorexia, omdat ik alleen zo nog ergens controle over had. Over al de rest in mijn leven had ik op die leeftijd, rond mijn dertiende, geen controle. Wat ik at, kon ik controleren. Wat ik nog weet is, dat ik het haatte om zo mager te zijn, het ging gewoon om controle", zegt prinses Delphine.

"Op mijn vijftiende was ik bijna dood", onthult ze. "De dokters zeiden tegen mijn moeder dat mijn hart het zou begeven, omdat ik te weinig woog. Nog geen dertig kilo woog ik. En ik ben 1,74 meter. Er bleef haast niks meer van me over."

Delphine herinnert zich ook dat (toen nog) prins Albert haar kwam bezoeken, omdat ze erg ziek was. "Mijn eetstoornis was heel ernstig en ik verloor enorm veel gewicht. Zijn bezoek deed me heel goed", aldus Delphine.

Download gratis onze app en volg het leukste showbizznieuws op de voet!

Meer nieuws

Meer nieuws

.