Prinses Delphine doet schokkende onthulling: “Steeds erger en erger”
PMN
Prinses Delphine doet schokkende onthulling: “Steeds erger en erger”
Foto: Photonews

Prinses Delphine heeft een schokkende onthulling gedaan. Ze deed dat in het ochtendprogramma van Radio 2, ‘Goeiemorgen, morgen’.
 

Prinses Delphine zegt dat ze op haar dertiende anorexia kreeg. “Verschrikkelijk.”

“Ik heb nu pas de kracht om over mijn ervaringen te spreken”, zegt ze. “Het mag geen taboe blijven.”

Delphine legt uit dat ze al tiener anorexia kreeg omdat ze de chaos om zich heen niet meer aankon. Haar voeding kreeg ze niet onder controle en dus koos ze om te stoppen met eten. “Het werd steeds erger en erger.”

“Uiteindelijk heb ik aan mijn mama gevraagd of ik met iemand kon praten. Ik wist niet dat psychologen bestonden, maar ik wist wel dat ik niet met mijn mama wou praten.”

“Die psycholoog heeft mij gered van het ziekenhuis en geloofde in mijn wilskracht. Zij wou aan mijn mentaal welzijn werken."

Delphine kwam er uiteindelijk weer bovenop toen ze naar de kunstschool ging. De prinses doet deze getuigenis omdat ze één van de ambassadeurs is van #binnenstebuiten, een campagne van de organisatie Warme William.

Een Warme William is iemand die je kan vertrouwen en die naar je luistert. De organisatie wil het mentaal welzijn van jongeren verbeteren door hen aan te moedigen te praten over hun gevoelens.

Meer nieuws

Meer nieuws

.