Prins William onder vuur nadat hij racisme tegen Engelse voetballers aanklaagt op Twitter

door: COS
Afbeelding bron: Photonews

Na de EK-finale van Engeland tegen Italië kregen enkele voetballers racistische bagger over zich heen. Prins William sprak zich uit over de situatie via Twitter.

"Ik word misselijk van de racistische beledigingen na de wedstrijd", schrijft prins William op Twitter. "Het is totaal onaanvaardbaar dat spelers dit weerzinwekkende gedrag moeten doorstaan. Het moet nu stoppen en alle betrokkenen moeten verantwoordelijk worden gehouden."

Veel Britten juichen het publieke statement van William toe. Anderen zijn minder enthousiast. Dat heeft te maken met Meghan Markle en het racisme dat zij moest ondergaan.

"Hoewel ik het apprecieer dat prins William zich uitspreekt over racistische commentaren tegenover voetballers ... waar was zijn steun toen Meghan Markle gepest werd en er zelfs over dacht haar leven te beëindigen?"

"Dit toont aan dat het niet moeilijk was voor William en Kate om een publiek statement te maken over het racisme tegenover Meghan Markle. Misschien juichten ze het wel toe in een vlaag van jaloezie."