Prins Laurent strooit verwarring met wel héél vreemde uitspraak over vrouwen
LHX
Prins Laurent strooit verwarring met wel héél vreemde uitspraak over vrouwen
Foto: Photonews

Afgelopen woensdag werd de Zoo van de Toekomst, een nieuw project van GAIA, geopend. Prins Laurent hield daarbij een toespraak.

Met de Zoo van de Toekomst reist Gaia de hele zomer door België. In plaats van echte dieren kan je er door een VR-bril kijken naar de virtuele versies. Zo wil de organisatie een statement maken voor dierenwelzijn.

Tijdens de opening ervan deed prins Laurent een ietwat bedenkelijke uitspraak. Niet over dieren, maar vreemd genoeg over vrouwen.

"Waarom zouden wij dieren graag moeten zien? Als wij een beetje respect hebben voor ons, voor de mensen, zouden we moeten weten dat dieren ons de kans hebben gegeven om te zijn wie we zijn", begon hij.

"De evolutie is zodanig goed gegaan dat de mens aan de top van de piramide staat. Maar nog beter, aan de absolute top van de piramide staat de vrouw, want de vrouw is het meest perfecte dier", klonk het vervolgens.

Volgens hem zijn vrouwen veel intelligenter dan mannen. "Als ik mijn vrouw als voorbeeld neem: als zij iets vraagt of eist, is dat altijd op basis van iets duurzaams. Zij zijn veel duurzamer dan wij", luidt zijn ietwat veralgemenende conclusie.

Meer nieuws

Meer nieuws

.