Prins Laurent reageert nadat hij aangeklaagd wordt voor fraude en afpersing: "Nonsens"
COS
Prins Laurent reageert nadat hij aangeklaagd wordt voor fraude en afpersing: "Nonsens"
Foto: Photonews

Prins Laurent kreeg vrijdag te horen dat hij aangeklaagd wordt. Hij wordt door de Libische overheid beschuldigd van fraude, afpersing en onwettige beïnvloeding.

In 2008 investeerde prins Laurent met zijn vzw GSDT miljoenen in een herbebossingsproject in België. Het project werd nooit afgerond en dus vordert Laurent 50 miljoen van de Libische overheid. Het LIA spreekt nu van onaanvaardbare druk om het geld terug te krijgen.

Laurent zou een Libische diplomaat onder meer gezegd hebben dat hij het Belgische rechtssyteem zou kunnen beïnvloeden in de zaak. Het bewijsmateriaal zou volgens de advocaat van het LIA "schokgolven door de Belgische koninklijke familie moeten sturen".

Laurent reageert telefonisch bij HLN. "Nonsens, gewoon. Het is heel simpel: Libië moet mijn vzw 50 miljoen euro terugbetalen en dat willen ze niet", zegt hij. "Libië heeft in dit dossier voor de rechter al negen keer op rij ongelijk gekregen, dus vallen ze mij nu persoonlijk aan, op een belachelijke manier."

"Iedereen die de rechtsgang in België een beetje kent, weet dat het onmogelijk is dat ik een rechter zou kunnen beïnvloeden. Onmogelijk! En dan nog negen keer op rij, zogezegd. Bij hen lukt dat misschien, maar niet in België", aldus prins Laurent.

Meer nieuws

Meer nieuws

.