Prins Laurent in nauwe schoentjes: "Aangeklaagd voor fraude en afpersing"
COS
Prins Laurent in nauwe schoentjes: "Aangeklaagd voor fraude en afpersing"
Foto: Photonews

Prins Laurent zit in nauwe schoentjes. Laurent wordt door de investeringsmaatschappij van de Libische overheid aangeklaagd wegens fraude, afpersing en onwettige beïnvloeding.

In 2008 investeerde de vzw GSDT van prins Laurent miljoenen in een herbebossingsproject in België. Van het project kwam niets meer terecht, toen het regime van Khaddafi viel. Laurent vordert 50 miljoen euro terug van LIA.

Het LIA spreekt nu van onaanvaardbare druk om het geld terug te vorderen. "De strafrechtelijke klacht die we hebben ingediend, beschuldigt prins Laurent van fraude en afpersing", citeert Het Nieuwsblad advocaat Christophe Marchand, die LIA vertegenwoordigt.

"Verder beweren we dat prins Laurent ongepaste invloed heeft gebruikt om te proberen onze cliënt onder druk te zetten om hem een groot geldbedrag te betalen voor een geschil dat volgens ons niets met onze cliënt te maken had."

Laurent zou aan een Libische diplomaat verteld hebben dat hij het Belgische rechtssyteem zou kunnen beïnvloeden in de zaak tegen de CEO van LIA. Het bewijsmateriaal zou "schokgolven door de Belgische koninklijke familie moeten sturen" volgens de advocaat van LIA.

Meer nieuws

Meer nieuws

.