Prins Laurent haalt zeer scherp uit: “Het is misselijkmakend”
PMN
Prins Laurent haalt zeer scherp uit: “Het is misselijkmakend”
Foto: Photonews

Prins Laurent heeft zeer scherp uitgehaald. Hij gaf een interview naar aanleiding van de verjaardag van zijn vrouw prinses Claire. Die wordt morgen 50 jaar.

Prins Laurent en zijn gezin hebben morgen reden tot feesten. Prinses Claire viert dan haar vijftigste verjaardag. In Het Laatste Nieuws haalt de prins echter scherp uit.

De prins hekelt het feit dat hij geen recht heeft op sociale zekerheid. Hij vreest dat daardoor zijn vrouw en drie kinderen in de problemen komen als hij komt te overlijden. “Ik wil daar wat over verduidelijken”, klinkt het bij de prins.
(Lees verder onder de foto)

“Ik lijk iemand die nooit tevreden is en altijd problemen heeft. Een lastpak, dus. Maar dat ben ik niet. Ik vecht voor elementaire waarden. Mijn echtgenote moet kunnen profiteren van de sociale zekerheid, zoals iedereen.”

Prins Laurent krijgt uiteraard wel een dotatie. Die had hij liever niet gehad en wel gewerkt voor zijn centen. “Ik moet mijn leven leiden als een administratie, wat bijna onmogelijk is”, gaat hij verder.

“Degene die de wet op dotaties gemaakt hebben, worden niet aan dezelfde strengheid onderworpen. Dat vind ik behoorlijk misselijkmakend. Ik wil niet alle politici over dezelfde kam scheren, maar over het algemeen ben ik behoorlijk somber gestemd.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.