Prins Laurent haalt hard uit: “Was beter een dag of twee gaan helpen bij slachtoffers waterramp”
PMN
Prins Laurent haalt hard uit: “Was beter een dag of twee gaan helpen bij slachtoffers waterramp”
Foto: Photonews

Prins Laurent beleefde het defilé van de Nationale Feestdag vanop de koninklijke tribune. In een interview haalt hij nu fel uit.

Prins Laurent zegt dat hij een grenzeloze waardering heeft voor iedereen die slachtoffers helpt van een ramp. Hij denkt daarbij aan brandweerlieden, het Rode Kruis en vele vrijwilligers. Hij zegt ook nog dat hij zich schaamte om op de Nationale Feestdag aanwezig te zijn.

Prins Laurent gaf het interview aan Sudpresse. “Ik wil erop wijzen dat ik ook van ganser harte meeleef met de families die dierbaren hebben verloren, die hun huis hebben verloren... met alle slachtoffers van de overstroming. Dat zijn er veel meer dan je zou denken”, citeert Het Laatste Nieuws hem.

“Het is extra triest omdat natuurrampen meestal vooral de armsten treffen. Ik dacht: wat doe ik hier? Ik schaamde me enorm om op die tribune te staan, in plaats van een dag of twee in het veld te gaan helpen.”

Prins Laurent zegt in dat interview dat hij ook plannen heeft om de slachtoffers te helpen. Hij wil dat doet zonder camera’s of pers in de buurt. “Dat zou een belediging zijn tegenover die mensen”, besluit hij.

Meer nieuws

Meer nieuws

.