Prins Gabriël treedt in de voetsporen van grote zus kroonprinses Elisabeth
COS

Prinses Elisabeth zet komend schooljaar haar studies in Oxford voort. Ze studeert er History & Politics aan het Lincoln College.

Voor haar opleiding in Oxford rondde prinses Elisabeth haar éénjarige opleiding 'Militaire en Sociale Wetenschappen' aan de Koninklijke Militaire School af. De kroonprinses lijkt zo de toon te hebben gezet voor de rest van haar familie.

Prins Gabriël, de oudste zoon van koning Filip en koningin Mathilde, zal komend schooljaar namelijk ook naar de Koninklijke Militaire School gaan. Dat laat royaltywatcher Wim Dehandschutter weten via Twitter.

Gabriël is geslaagd voor alle onderdelen van het toelatingsexamen en zal op 22 augustus aan de KMS. "Hij zal de opleiding sociale en militaire wetenschappen volgen in het Nederlands, helemaal zoals zijn zus Elisabeth eerder."

Prins Gabriël volgde recent een vooropleiding van één jaar aan het National Mathematics & Science College in Warwickshire. Daarvoor rondde hij een tweejarige Engelstalige opleiding af aan de International School of Brussels.

https://twitter.com/WDehandschutter/status/1551608539143077893

Meer nieuws

Meer nieuws

.