Prins Andrew beschuldigd van seksueel misbruik, roept hulp in van... Kevin Spacey
LHX
Prins Andrew beschuldigd van seksueel misbruik, roept hulp in van... Kevin Spacey
Foto: Photonews

De Britse prins Andrew is door de 38-jarige Virgina Giuffre beschuldigd van seksueel misbruik. Ze beweert dat hij haar verschillende keren heeft misbruikt toen ze nog minderjarig was. 

Volgens Virginia Giuffre werd ze door de veroordeelde zakenman Jeffrey Epstein 'uitgeleend' aan prins Andrew. Om het tegendeel te bewijzen in de rechtbank wil die de hulp inroepen van acteur Kevin Spacey. Dat meldt The Sun. Opvallend: Spacey werd zelf enkele jaren geleden beschuldigd van seksueel misbruik.

De prins wil namelijk aantonen dat hij niet bevriend was met Ghislaine Maxwell, de vriendin van Jeffrey Epstein die voor hem meisjes ronselde. Er zijn onlangs foto's opgedoken waarop zowel Maxwell als Spacey te zien zijn in Buckingham Palace, en daarom kan hij de hulp van de acteur goed gebruiken.

Prins Andrew hoopt dat Kevin Spacey in de rechtbank zal vertellen dat hij het was die Ghislaine Maxwell had uitgenodigd, en niet de prins. "Als Kevin de jury kan overtuigen, zal dat voor wat afstand zorgen tussen haar en de prins", klinkt het. "En dat is cruciaal."

Meer nieuws

Meer nieuws

.