Video Pittige eerste schoolweek voor kroonprinses Elisabeth: Bekijk hier de beelden
COS
Pittige eerste schoolweek voor kroonprinses Elisabeth: Bekijk hier de beelden
Foto: Photonews

Maandag startte kroonprinses Elisabeth met haar nieuwe opleiding. Ze studeert sinds deze week Sociale en Militaire Wetenschappen aan de Koninklijke Militaire School in Brussel.

Op YouTube plaatste KMS een video waarin het verloop van de afgelopen dagen wordt getoond. Ook prinses Elisabeth duikt aan het einde van de video op, mét mondmasker. Elisabeth is een van de 170 nieuwe kandidaat-officieren.

Verschillende maatregelen werden getroffen om de start van het schooljaar zo veilig mogelijk te laten verlopen. Zo werden er in de klassen plexischermen geplaatst en moet iedereen bij verplaatsingen een mondmasker dragen. Ook werd geopteerd voor individuele kamers, om de kans op besmetting zo laag mogelijk te houden.

Maandag startte de opleiding met heel wat administratieve formaliteiten zoals een medische vragenlijst, overhandiging van materiaal en het nemen van een pasfoto. Op dinsdag startten de rekruten hun militaire initiatiefase met onder andere op de planning: omgang met wapens, kaartlezen en het leren van discipline en militaire waarden.

Meer nieuws

Meer nieuws

.