Opvallende aan- én afwezigen bij koninklijke familieleden op Belgische nationale feestdag
LHX
Opvallende aan- én afwezigen bij koninklijke familieleden op Belgische nationale feestdag
Foto: Photonews

Op 21 juli wordt de Belgische nationale feestdag weer gevierd. De koninklijke familie zal natuurlijk van de partij zijn, maar er zijn toch enkele verrassingen.

Het koninklijk paleis heeft bekendgemaakt welke leden van de koninklijke familie aanwezig zullen zijn tijdens het défilé op de nationale feestdag. 

"In het kader van de plechtigheid van de nationale feestdag wonen de koning en de koningin, prinses Astrid en prins Lorenz, prins Laurent en prinses Claire, prinses Delphine en dhr. Jim O'Hare op 21 juli 2022 het militair en burgerlijk défilé op het Paleizenplein bij", luidt het bericht.

Na haar lange juridische strijd is dit de tweede keer dat prinses Delphine en haar man erbij zijn. Ook prinses Claire is een opvallende aanwezige: zij kon er de afgelopen twee jaar niet bij zijn. In 2020 was dat omdat ze besmet was met corona, in 2021 werd er geen verklaring gegeven. Er gingen toen geruchten rond over een mogelijke breuk met prins Laurent.

Opvallende afwezigen zijn dan weer koning Albert en koningin Paola. Al is dat ook geen al te grote verrassing: sinds 2013 zijn ze niet meer bij de feestelijkheden aanwezig geweest.

Meer nieuws

Meer nieuws

.