Nieuwe besmettingen op Koninklijk Kasteel in Laken: "Ons leven wordt op het spel gezet"
PMN
Nieuwe besmettingen op Koninklijk Kasteel in Laken: "Ons leven wordt op het spel gezet"
Foto: Photonews

Het coronavirus is opnieuw opgedoken in het Koninklijk kasteel in Laken. Eerder al raakte één van de kinderen van koning Filip en koningin Mathilde besmet met het virus.

Door die besmetting moesten koning Filip en koningin Mathilde in quarantaine. En nu zijn er opnieuw mensen besmet geraakt.

Het Laatste Nieuws heeft van La Capitale vernomen dat er twee leden van het huispersoneel besmet zijn geraakt. Volgens een bron is één van die twee een manager.

“Hij vertelde het aan een van zijn medewerkers, en die twee mensen zitten nu thuis", vertelt een bron. "De officiële reden is dat hij een keelontsteking heeft, dan moet de rest van het personeel niet in quarantaine."

“We zijn vee in de ogen van die manager", zegt de bron. “Ze hebben ons niet verteld dat het corona is om ons niet ongerust te maken, maar vooral: om het kasteel koste wat het kost draaiende te houden."

“Je kon zien dat het niet goed met hen ging, en toch werkten we met hen samen zonder mondmasker. Ik ben er zeker van dat er nog positieve gevallen zijn. Het wordt de hel om hier te werken.”

“Iedereen is aan het hoesten en voelt zich ziek. Het is niet normaal dat onze families en onze levens zo op het spel worden gezet. Er zijn hier mensen die niet gevaccineerd zijn."

Het koninklijk paleis ontkent op zijn beurt niet dat er besmettingen zijn maar zegt dat alle gezondheidsregels zijn toegepast. Het laat ook nog weten dat alle risicocontacten getest zijn.

Download gratis onze app en volg het leukste showbizznieuws op de voet!

Meer nieuws

Meer nieuws

.