Meghan Markle zwaar onder vuur: 'Eindelijk weten we wie de racist in de koninklijke familie is'
LHX
Meghan Markle zwaar onder vuur: 'Eindelijk weten we wie de racist in de koninklijke familie is'
Foto: Photonews

In de eerste aflevering van haar nieuwe podcast 'Archetypes' praat Meghan Markle met tennisster Serena Williams. Ze heeft het onder andere over een reis naar Zuid-Afrika die haar helemaal niet beviel.

Tijdens een bezoek aan Kaapstad in 2019 brak er volgens Meghan Markle "brand" uit in haar zoon Archies kamer. Volgens getuigen ging het slechts over een radiator die begon te roken, en dat terwijl Archie niet eens in de kamer was. 

Voor Meghan was het desondanks een vreselijke ervaring, deels omdat van haar werd verwacht dat ze na het incident gewoon met haar officiële verplichtingen doorging. Haar getuigenis botst op heel wat kritiek, vooral door de manier waarop ze over Zuid-Afrika praat.

"Het brandincident interesseert met niet, maar haar uitspraak dat naar Zuid-Afrika komen het moedigste is wat ze ooit heeft gedaan, spreekt boekdelen. Alsof ze in een apocalyptische toestand terecht was gekomen", klinkt het boos op Twitter.

"Wat een vreemde uitspraak", wordt er ook geschreven. "Waarom dapper? Omdat het Afrika is? Wauw. Dat zegt genoeg over haar." De hashtag #MeghanMarkleisaRacist wordt massaal gebruikt.

"Eindelijk! Na ons 12 maanden te hebben afgevraagd wie de racist was in de koninklijke familie, hebben we nu het antwoord", zegt iemand, verwijzend naar het ophefmakende interview met Oprah Winfrey. "Blijf weg uit Zuid-Afrika, Meghan!"

https://twitter.com/7gem7stone7/status/1563288009335746562

Meer nieuws

Meer nieuws

.