Meghan Markle wijst op het belang van vertegenwoordiging: “Alleen dan kan je iets groters nastreven”

bron: People
door: COS
Afbeelding bron: Photonews

Meghan Markle verhuisde enkele maanden geleden terug naar de Verenigde Staten. In november zal ze daar geschiedenis schrijven.

In november vinden de presidentsverkiezingen plaats in de Verenigde Staten. Meghan Markle zal daar als eerste lid van de Britse koninklijke familie haar stem uitbrengen. Voor wie die zal zijn, staat al vast. Dat Kamala Harris, een biraciale zwarte vrouw, als vice presidentskandidaat werd aangeduid voor de Democratische partij vindt Meghan geweldig.

“Ik ben zo opgetogen om dat soort vertegenwoordiging te zien”, vertelde Meghan in een gesprek met bekende journaliste en activiste Gloria Steinem. “Toen ik opgroeide, biraciaal zijnde, of het nu een pop was of een persoon in een hoge functie, je moet iemand zien die op een bepaalde manier op jou lijkt.”

“Zoals velen van ons geloven, kun je alleen zijn wat je kunt zien. En als dat niet zo is, hoe kun je dan iets groters nastreven dan wat je in je eigen wereld ziet? Ik denk dat we nu misschien op een andere manier beginnen door te breken.” Meghan vindt het dan ook van groot belang om mensen eraan te herinneren hoe belangrijk het is om te stemmen.