Lady Diana’s broer niet te spreken over ‘The Crown’: ‘Dat verzoek moést ik weigeren’

door: COS
prinses Diana
Afbeelding bron: YouTube

Het vierde seizoen van ‘Netflix’-reeks ‘The Crown’ zorgde al voor heel wat commotie binnen de paleismuren. Vooral prins Charles en Camilla Parker-Bowles krijgen ervanlangs.

Het vierde seizoen schetst een erg negatief beeld van het huwelijk tussen prins Charles en lady Diana. Ook graaf Charles Spencer, Diana’s broer, is er niet over te spreken. “Waar ik me zorgen om maak, is dat mensen zo’n programma zien en vergeten dat het fictie is.”

“Dit geldt zeker voor buitenlanders”, citeert Story hem bij ‘Love Your Weekend’. “Amerikanen vertellen me constant dat ze ‘The Crown’ hebben gekeken en ik merk dan dat ze het zien als een geschiedenisles. Dat is het niet!”

Verzoek geweigerd

De makers van de reeks klopten zelfs aan bij de graaf met een opvallend verzoek. “Ze benaderden mij om toestemming te geven om te mogen filmen in Althorp House, het huis van onze familie waar Diana opgroeide.”

“Natuurlijk heb ik dit geweigerd, ik heb gezegd dat het absoluut geen optie was. Ik zie het als mijn plicht om het voor Diana op te nemen waar ik kan”, aldus graaf Spencer.