Koningin Máxima gaat Queen Elizabeth achterna: 'Een van duurste drama's ooit in Nederland'
COS
Koningin Máxima gaat Queen Elizabeth achterna: 'Een van duurste drama's ooit in Nederland'
Foto: Photonews

Het Nederlandse streamingplatform Videoland werkt aan een nieuwe dramaserie. Die zal volledig in het teken van koningin Máxima staan.

De dramaserie wordt volgens de streamingsdienst een van de duurste dramaseries ooit gemaakt in Nederland. De reeks zal gebaseerd zijn op 'Moederland: De jonge jaren van Máxima Zorreguieta', de bestseller van Marcia Luyten.

De serie, die in 2023 verwacht wordt, zal volgens het AD starten in Máxima's geboorteland Argentinië. Vervolgens volgens we Máxima naar Wall Street in New York. En uiteindelijk ontmoet ze de toenmalige prins Willem-Alexander, met wie ze net vandaag 20 jaar getrouwd is.

"Voor het eerst zien we ook wat er zich achter de paleisdeuren heeft afgespeeld in de aanloop naar het meest besproken huwelijk allertijden", citeert het AD Peter van der Vorst, programmadirecteur van RTL.

"Het verhaal van Máxima is ontwapenend, ontroerend en inspirerend tegelijk. We werken met een zeer getalenteerd team van makers, dat is ook nodig, want de lat ligt hoog met internationale successen als 'The Crown'."

Meer nieuws

Meer nieuws

.