“Koning Willem-Alexander wilde zelfs het koningschap opgeven”
PMN
“Koning Willem-Alexander wilde zelfs het koningschap opgeven”
Foto: Photonews

Koning Willem-Alexander is gelukkig getrouwd met koningin Maxima. De twee hebben intussen ook kinderen.

De aanloop naar het huwelijk van koning Willem-Alexander en koningin Maxima was ophefmakend. Dat maakten de makers van de vierdelige BNNVARA-documentaire ‘Een Porseleinen Huwelijk’ bekend.

De makers baseren zich op uit niet eerder openbaar gemaakte gespreksverslagen van diplomaat Max van der Stoel en gesprekken met betrokkenen. Dat staat te lezen bij ‘Shownieuws’.

Het grote probleem was Maxima’s vader Jorge Zorreguieta. Die was niet aanwezig op hun huwelijk omdat hij tussen 1976 en 1981 deel uitmaakte van de burgerregering tijdens de Argentijnse dictatuur.

Toenmalig koningin Beatrix dacht dat dit de monarchie schade kon toebrengen. Dominee Carel ter Linden, vertrouweling van de koninklijke familie, zegt dat Willem-Alexander op dat moment dolverliefd was.

“Het is ook wel duidelijk geworden dat er ook grenzen waren als het ging om de keuze van zijn vrouw. Dat het wat Máxima betreft zo was, het is of haar of ik stap eruit.”

Uiteindelijk besloot de vader van Maxima om niet naar de bruiloft van zijn dochter te komen. Het waren zijn dochter en toekomstige schoonzoon die hem daarvan konden overtuigen.

Meer nieuws

Meer nieuws

.