Koning Willem-Alexander ontsnapt er maar nipt aan: ‘Máxima slaakte een noodkreet’

door: COS
nl Koningin Maxima en koning Willem Alexander
Afbeelding bron: Ronald Wilfred Jansen / Shutterstock.com

Boze boeren trokken onlangs voorbij de woning van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Ze willen steun van de koning in het stikstofdebat.

Er ontstond heel wat tumult vorige week, toen de boeren Paleis Huis ten Bosch passeerden. Kort daarvoor werd het koningspaar door iets helemaal anders opgeschrikt. In het Duitse Neue Post wordt gesproken over een incident met een vrachtwagen dat bijna verkeerd afliep.

“De vrachtwagen had technische problemen”, citeert Story de Duitse krant. “De chauffeur stond naast zijn wagen te telefoneren. Máxima en Willem-Alexander kwamen op dat moment in de richting van een auto die hen naar een privé-afspraak in Amsterdam zou brengen.”

Noodkreet

“Er was, zoals je altijd zult zien op zo’n moment, sprake van haast. Máxima liep enkele meters voor haar echtgenoot. Die stopte even omdat een van zijn schoenveters los was komen te zitten.” 

Net op dat moment rolde de vrachtwagen naar achter. Máxima slaakte een noodkreet naar haar man. De koning schrok en wilde weglopen, maar struikelde. Een van de achterwielen van de vrachtwagen miste zijn voet op een haar na.