Koning Willem-Alexander geeft in minder dan dag 32.500 euro om toch zo min mogelijk te moeten missen van de vakantie
PMN
Koning Willem-Alexander geeft in minder dan dag 32.500 euro om toch zo min mogelijk te moeten missen van de vakantie
Foto: Photonews

Koning Willem-Alexander was aanwezig bij de herdenking op 15 augustus. In Nederland herdenkt men dan de capitulatie van Japan in 1945 en alle slachtoffers van de oorlog tegen Japan en de bezetting van Nederlands-Indië door de Japanners.

Voor koning Willem-Alexander kwam dat wel ongelegen. Hij was net met zijn gezin op vakantie in Griekenland. Daar was hij al sinds 17 juli. Aangezien de koning niet veel wilde missen van zijn vakantie, werd het regeringsvliegtuig uit de hangar gehaald. Dat staat te lezen in Weekend.

De Boeing werd daags voor de herdenking vanuit Schiphol naar Athene gevlogen. Daar bleef het toestel een nachtje aan de grond staan. Koning Willem-Alexander ging er in alle vroegte aan boord. Enkele uren later stond hij alweer in Nederland.

Na de plechtigheden vertrok Willem-Alexander onder escorte richting Schiphol. Drie kwartier later zat hij alweer op het vliegtuig op weg naar Griekenland. Daar stond allicht een helikopter klaar om de koning in twintig minuten bij zijn vakantievilla in Peloponnesos af te leveren. Zo was hij net weer op tijd thuis voor het avondeten.

De Boeing zoveel keer laten landen en opstijgen kost heel wat geld. Precieze cijfers zijn er niet, maar er wordt toch geschat dat dit 32.500 euro gekost zou hebben. Geld dat werd gespendeerd in tien uur tijd.

Meer nieuws

Meer nieuws

.