Koning Willem-Alexander en koningin Máxima verontschuldigen zich publiekelijk

door: COS
nl Koning Willem Alexander en koningin Maxima
Afbeelding bron: Ronald Wilfred Jansen / Shutterstock.com

Het Nederlandse koningspaar heeft zich vanmiddag publiekelijk verontschuldigd. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima kwamen in een storm terecht toen ze naar Griekenland trokken.

“Met spijt in het hart richt ik mij tot u”, gaat koning Willem-Alexander van start in zijn spijtbetuigenis op Twitter. Hij wordt bijgestaan door echtgenote koningin Máxima. “Onze reis naar Griekenland heeft bij heel veel Nederlanders hevige reacties opgeroepen. Het doet pijn uw vertrouwen in ons beschaamd te hebben.”

“Ook al paste de reis binnen de voorschriften, het was heel onverstandig om geen rekening te houden met de inwerking van de nieuwe beperkingen op onze samenleving”, zegt de koning. “Ons eigen besluit terug te keren is genomen vanuit het besef dat we niet hadden moeten gaan.”

“We blijven ons samen me u inzetten om het coronavirus eronder te krijgen. Zodat iedereen in ons land daarna het gewone leven weer kan oppakken. Zodra het kan. Dat is nu het allerbelangrijkste en daar gaan wij mee door, naar ons beste kunnen. We zijn betrokken. Maar niet onfeilbaar”, aldus de koning.