Koning Filip onder vuur: “Terwijl mensen daar zelfs geen garage mogen bouwen”
PMN
Koning Filip onder vuur: “Terwijl mensen daar zelfs geen garage mogen bouwen”
Foto: Photonews

Koning Filip en koningin Mathilde liggen onder vuur. Niet bij ons, maar wel in Frankrijk.

Koning Filip en koningin Mathilde hebben op het Franse eiland Île d’Yeu een bouwvallig vakantieverblijf gekocht. Het zet er kwaad bloed bij de lokale bevolking.

Koning Filip en zijn gezin trekken elke zomer naar het Franse eiland. Ze huren dan een pand van een Belgische eigenaar, schrijft Het Nieuwsblad.

Dat is nu niet meer nodig want ze kochten er nu zelf een groot huis van 200 vierkante meter op een domein van 70 are. Klinkt sjiek, maar dat is het niet.

Het huis staat op vervallen. De bedoeling is dat het koningspaar het volledig gaat renoveren en er nog een gebouw bij laat bouwen. Ze kochten het huis al in 2019, maar de aankoop raakte nu pas bekend.

"Eilandbewoners wordt bouw van garage geweigerd"

Het probleem ligt hem ook bij dat bijgebouw. Dat mag volgens de regels maximaal dertig vierkante meter zijn, maar Filip en Mathilde willen het tien keer groter.

Het bijgebouw moet dienen als logement voor hun vijf lijfwachten. “De eilandbewoners wordt soms de bouw van een garage geweigerd”, zegt een lokale politicus. “Ik ben dus wel benieuwd naar het bouwplan van koning Filip.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.