Koning Filip neemt belangrijk besluit over prinses Elisabeth: “Die valkuil wil hij voor haar niet openzetten”
PMN

Prinses Elisabeth is begonnen aan haar studies Geschiedenis en Politiek. Ze studeert aan het prestigieuze Lincoln College in Oxford.

“Ze heeft een toelatingsexamen moeten doen. Zo’n 22.000 studenten willen beginnen aan die school, maar slechts een aantal wordt toegelaten en prinses Elisabeth is er daar één van”, legt royaltywatcher Wim Dehandschutter uit in het programma ‘Blauw Bloed’.

Prinses Elisabeth blijkt een heel goede leerling te zijn. “Ze was niet tevreden met een zes”, gaat Wim verder. “Zeker niet als ze acht op tien kan halen. Hetzelfde met haar legeropleiding, daar behoorde ze ook de beste leerlingen.”

Elisabeth gaat nu naar Engeland, dat is voor haar weer een totaal nieuwe wereld om daar te studeren. Ze gaat er drie jaar van haar leven doorbrengen.”

Koning Filip en koningin Mathilde doen er goed aan om prinses Elisabeth op deze manier te laten wennen aan die mediabelangstelling die er voor haar is. Ze heeft de beste kanten van zowel moeder als vader.”

Koningin Mathilde speelt een belangrijke rol in het leven van prinses Elisabeth. Ik hoor ook uit haar entourage dat ook haar vader koning Filip heel aanwezig is in haar leven. Hij is destijds niet goed voorbereid geweest op zijn taak. Die valkuil wil hij voor zijn dochter niet openzetten.”

Download gratis onze app en volg het leukste showbizznieuws op de voet!

Meer nieuws

Meer nieuws

.