Koning Filip krijgt slecht nieuws: “Gaat hij niet om staan te springen”

door: PMN
Koning Filip en koningin Mathilde brengen jongste dochter Eléonore naar school op 1 september 2020
Afbeelding bron: Photonews

Koning Filip heeft slecht nieuws gekregen. De Stad Brussel heeft plannen die hij liever niet zal horen.

De Brusselse meerderheidspartijen bundelen de krachten om de tuinen van het koninklijk domein in Laken te openen voor het publiek. Dat thema komt elk jaar wel boven, maar door de coronacrisis zou het wel eens in een stroomversnelling kunnen komen.

Koning Filip is er geen voorstander van. Hij wil de tuinen liever voor hem zelf houden en voor zijn gezin. “Het gaat over een park dat bijna even groot als Monaco is”, klinkt het bij Open VLD Brussel in Het Nieuwsblad.

Bossen, vijvers, gebouwen en veel ruimte. Dat is wat je er kan vinden. “Vermoedelijk heeft de koning zijn redenen voor het nog niet publiek maken van het park en zal hij ook niet staan springen om alles op te geven, maar wij zien ruimte voor dialoog”, bedenkt men zich bij Open VLD Brussel.

“Bij voorkeur gebeurt de ontsluiting van het park na samenspraak met die Koninklijke Schenking. En als dat niet lukt, dan op een andere manier.”

Het domein is nu in handen van de Koninklijke Schenking. Zij ‘schenken’ het kasteel en het domein aan koning Filip. Uit beide hoeken wil men geen commentaar kwijt op het voorstel.