Koning Filip kan er niet om lachen: “Gaat op paleis over gesproken worden”
PMN
Koning Filip kan er niet om lachen: “Gaat op paleis over gesproken worden”
Foto: Photonews

Tijdens de rellen van vorige week in Brussel passeerde daar toevallig ook koning Filip. De chauffeur van de vorst was ook compleet verrast.

De auto werkte voor de betogers als een rode lap op een stier. Er werden projectielen gegooid richting de auto van de vorst.

“Je kan je de vraag stellen waarom de koning zo opeens in een betoging terechtkomt”, bedenkt royaltywatcher Wim Dehandschutter zich bij Qmusic. “We leven in de 21ste eeuw en er is gps.”

“De koning moet de best beveiligde Belg zijn. Daar betalen we ook 15 miljoen euro per jaar voor en dat gebeurt er dit.”

“Blijkbaar wist de koning, zijn chauffeur en zijn veiligheidsadviseur wel dat er een betoging was. Ze hebben een andere route genomen dan die ze oorspronkelijk gepland hadden. Een kwartier voor de koning daar kwam was het er nog rustig.”

"Hier zijn fouten gemaakt"

Koning Filip heeft een auto die voor hem rijdt. Het is niet zo dat er veiligheidsagenten op voorhand de weg verkennen. In het slechtste geval komen ze in een file terecht en dan hebben ze de macht om met die escorte door de file te gaan.”

De koning werd tot stilstand gebracht. “Er was politie in de buurt die onmiddellijk rond die auto kwam staan. Ze hebben een minuutje stil gestaan maar voor de koning is dat heel lang.”

“Ik denk wel dat er fouten gemaakt zijn. Op het paleis gaat hier nog over gesproken worden. We maken ook naar het buitenland toe hier geen goede indruk mee. De ramen van de auto van de vorst zijn tien centimeter dik, die kunnen daar ook wel tegen.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.