Koning Filip erg openhartig over moeilijke jeugd: “Het was niet eenvoudig”
COS

Rode Neuzen Dag wordt dit jaar op een iets andere manier vormgegeven. Deze editie staat volledig in het teken van muziek.

“Op 7 september, 10 minuten voor ik het podium op moest, kreeg ik een telefoontje van de alarmcentrale. Mama had een knop voor noodgevallen, en had daar gelukkig op gedrukt. Cindy heeft haar toen gevonden. Ze was gevallen. Sinds die dag kon ik amper nog slapen. Zo bang was ik dat haar iets zou overkomen terwijl ze alleen thuis was”, vertelt Willy Sommers in Dag Allemaal.

Twee weken geleden werd zijn moeder opgenomen in het ziekenhuis met een blaasontsteking en bloedarmoede. “De laatste week in het ziekenhuis ging haar toestand fel achteruit. Ze werd beademd en lag aan het infuus. Toen heeft de dokter ons apart genomen, en moesten we de moeilijke keuze maken”, aldus de zanger.

“Op maandag hebben we met de hele familie beslist dat ze naar de palliatieve afdeling mocht, en werd haar zuurstofmasker afgezet. Mama heeft nog vier dagen geleefd. Op het einde fluisterden we haar toe: ‘Mama, nu mag je gaan. Het is goed zo. Papa wacht op je.’ Omringd door haar familie is ze in haar slaap gestorven. Dat was een troost. Ooit wil ik sterven zoals mijn mama. In mijn slaap, zonder pijn en gelukkig.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.