Koning Filip en koningin Mathilde trekken conclusie over prinses Elisabeth: “Nog te vroeg”
PMN

Prinses Elisabeth is op haar negentiende al een uithangbord geworden voor het Belgisch koningshuis. In Groot-Brittannië wordt ze al vergeleken met Kate Middleton.

Prinses Elisabeth zal op een dag de fakkel overnemen van haar vader koning Filip. Ze zal dan ook op de hoogte moeten zijn van de staatsstructuur en wat er politiek allemaal leeft in het land.

“Via een getuige weet ik dat de politieke opleiding of betrokkenheid van Elisabeth in politieke kwesties zeer beperkt is op dit moment. En dat is ook een bewuste keuze van haar ouders koning Filip en koningin Mathilde”, licht royaltywatcher Thierry Debels uit aan Showbizz24.

“Zij vinden beiden dat hun dochter nu eerst een opleiding moet krijgen zoals elke andere student. Zo is ze in Wales gaan studeren, heeft ze nu een jaar militaire school gedaan. En waarschijnlijk zal ze volgend jaar naar een Engelse universiteit gaan: Oxford of Cambridge. “

"Daar heeft ze normaal gezien nog tijd genoeg voor"

“Het is niet zo dat zij les krijgt van een politicus die de politieke structuur van België aan haar uitlegt. Ik vind dat trouwens een goede keuze. Waarom zou men nu al Elisabeth overladen met de complexe staatsstructuur waar veel Belgen zelf al niets van begrijpen? Normaal gezien heeft de kroonprinses daar ook nog veel tijd voor.”

“Of de koning zou onverwachts komen te sterven. Dan zouden we in een scenario komen zoals bij koning Boudewijn die pas twintig jaar was toen hij koning werd. hij wist op dat ogenblik ook niets over België.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.