Interview ‘Koning Boudewijn heeft toen één gigantische fout gemaakt, die hem zijn leven kostte’
WVDS
‘Koning Boudewijn heeft toen één gigantische fout gemaakt, die hem zijn leven kostte’
Foto: Archieffoto

Op 31 juli 1993 wordt het overlijden van koning Boudewijn aangekondigd. Volgend jaar zal het dus 30 jaar geleden zijn. Daardoor moet de toenmalige prins Albert geheel onverwacht de troon overnemen na het overlijden van zijn broer.  

Royaltywatcher Thierry Debels legt uit waar het volgens hem allemaal fout liep. “De bedoeling van Boudewijn was om koning te blijven tot in 1995. En dan was het echte scenario dat Filip koning zou worden, niét Albert”, vertelt royalty-expert Thierry Debels aan Showbizz24.

“Boudewijn zou Filip dan gedurende vijf of tien jaar coachen tot hij volwaardig koning zou zijn. Net als Boudewijn zelf in de jaren vijftig koning was onder Leopold III.”

Maar dat plan is toen helemaal in duigen gevallen. “Boudewijn maakte de gigantische fout om zich in Frankrijk te laten opereren en niet in Spanje. Had hij dat niet gedaan, was hij toen niet dood geweest. Mensen weten dat niet, maar het is wel belangrijk om te vertellen.”

“In 1992 ging Boudewijn, in het geheim, naar Frankrijk om zijn hart te laten opereren, wat helemaal niet nodig was. Die operatie is toen totaal mislukt en een jaar later was hij dood. Zo eenvoudig is het”, sluit Thierry Debels af.

Download gratis onze app en volg het leukste showbizznieuws op de voet!

Wil je meer details weten over het verhaal van Boudewijn? Bekijk dan onderstaande video.

Meer nieuws

Meer nieuws

.