‘Koning Albert en koningin Paola in de problemen'

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Koning Albert en koningin Paola wonen niet meer in hun kasteel in Belvédère maar wel in Villers-sur-Lesse. Daar wonen ze in een gerenoveerde pastorie met zicht op een kerkhof. 


 

"Twintig jaar heeft Albert handig geput uit de koninklijke schatkist om zijn domein Le Romarin in de Provence luxueuzer te maken", legt royaltywatcher Thierry Debels uit in Dag Allemaal.

“Met dat geld kon hij ook een jacht van 4,7 miljoen euro kopen waarmee hij ’s zomers op de Middellandse Zee vaart. En hij heeft mede geïnvesteerd in het ruime appartement dat Paola inrichtte in Casa Ruffo, haar ouderlijk huis in Rome.”

Het Nederlandse blad Story windt er een doekjes om en titelt zelfs dat het koning Albert en koningin Paola financiële problemen hebben. 'In de wet staat dat de Koninklijke Schenking, waar het vermogen van het Belgische Koninklijk Huis onder valt, in eigen onderhoud moet kunnen voorzien', staat er te lezen.

‘Maar Albert gaf volgens ingewijden meer uit dan dat erin kwam. Daar kwam een einde aan toen Filip in 2013 koning werd. De werkzaamheden aan een kasteel in Fenffe, die in opdracht van Albert waren gestart, werden stopgezet en Filip verhuurde het kasteel.’

‘Paola mocht nog wel haar meubelen weghalen, maar daarna zou ze er niet meer welkom zijn geweest.’

Albert en Paola