Kolonel van leger formeel: “Koning Filip heeft ons gevraagd dat niet te doen met zijn dochter”
PMN
Kolonel van leger formeel: “Koning Filip heeft ons gevraagd dat niet te doen met zijn dochter”
Foto: Photonews

Prinses Elisabeth is bezig aan haar militaire opleiding. Ze is aan een militaire opleiding begonnen. Ze deed dat in totaal met 118 anderen.

Zo’n 119 mensen begonnen aan de opleiding. Na enkele weken hebben er al 14 afgehaakt. Prinses Elisabeth is wel nog steeds in de running. Als alles goed gaat zal ze binnen een 14 dagen haar blauwe muts ontvangen. Die baret mag ze dragen tijdens haar academische opleiding sociale en militaire wetenschappen aan de KMS.

Er zijn geruchten dat prinses Elisabeth met fluwelen handschoenen aangepakt zou worden. Kolonel Pirenne van KMS ontkent dit. "Ik kan u verzekeren dat dit niét het geval is", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

“Het was trouwens de expliciete vraag van de koninklijke familie om geen onderscheid te maken. Herken haar maar eens in het peloton, met die mondmaskers aan."

“Iedereen die militair wil worden, moét dit programma door, ongeacht de toekomstige graad. Je leert hier elkaar te helpen om een doel te halen. Nu in kleine uitdagingen, nadien om samen in alle vakken te slagen. Je mag trouwens maar één keer bissen aan de KMS. Buisvakken meenemen naar een volgend jaar is niet mogelijk."

Meer nieuws

Meer nieuws

.