Video Jo De Poorter trekt zijn conclusies na koningin Paola’s documentaire: “Dan hadden we een heel andere situatie gehad”
Jo De Poorter trekt zijn conclusies na koningin Paola’s documentaire: “Dan hadden we een heel andere situatie gehad”
Foto: Photonews

Het Belgische koningshuis schreef dit jaar geschiedenis. Zowel prinses Delphine als koningin Paola kwamen zelf aan het woord in hun eigen documentaires. Waarom dat juist zo baanbrekend is legt royaltyverslaggever Jo De Poorter ons uit.  

“Het is baanbrekend omdat het nog nooit in de Belgische koninklijke familie gebeurd is dat twee vooraanstaande leden zo’n grote persoonlijke communicatie gedaan hebben”, vertelt Jo De Poorter aan Showbizz24.

“Je hebt daar een duidelijke kwestie van woord en wederwoord. Aan de ene kant heb je Delphine die zichzelf, haar positie en haar calvarietocht wil vertellen. Aan de andere kant heeft koningin Paola zo lang niet kunnen reageren.”

“Naar alle waarschijnlijkheid heeft koningin Paola gedacht: ‘Ik ben nu bijna 85, misschien ben ik er niet zolang meer. Ik zou het jammer vinden dat ik en mijn man herinnert worden door een vierdelige aflevering van een biologische dochter. Laat ik zelf maar een woordje doen’”, aldus Jo.

“Het is voor de eerste keer in haar 85-jarig bestaan dat koningin Paola zoiets doet. Toen ze nog koningin-gemalin was, was het misschien beter geweest dat ze op dat moment dit soort dingen op regelmatige basis gedaan had. Dan hadden we haar beter kunnen leren kennen en hadden we misschien een hele andere situatie gehad.”

Bekijk het volledige gesprek in onze video hieronder.

Meer nieuws

Meer nieuws

.