Video Jo De Poorter over aangrijpend moment met Queen Elizabeth: “Voor een 95-jarige vrouw was dat heel hard en ontroerend”

Jo De Poorter brengt al 30 jaar royaltyverslag uit. In al die jaren stond hij steeds op de eerste rij bij grote mijlpalen van de Britse koninklijke familie. Maar welk moment was voor hem het meest memorabel?

“Het moment waar het eigenlijk allemaal mee begonnen is. Ik was toen niet officieel aanwezig en zat vele kilometers verderop, maar dat was het huwelijk van Charles en Diana. Ik was 14 jaar oud en was met mijn ouders op vakantie in Spanje”, vertelt Jo De Poorter aan Showbizz24.

“Ik maakte een heel lange fietstocht naar een volkscafé waar een tv-scherm stond. Als jongetje van 14 stond ik met open mond en verbazing te kijken naar zoveel sprookjesachtigheid. Ik had nooit kunnen denken dat het achter al die glitter zo dramatisch en rampzalig was”, gaat hij verder.

Jaren later kreeg hij de eer om als verslaggever koninklijke gelegenheden bij te wonen. Daarbij herinnert Jo zich één moment in het bijzonder: “Ik was echt ontroerd door het overlijden van prins Philip, de man van de Queen.”

“Wat mij aangreep was dat de Queen alleen in de kapel op een bankje zat zonder iemand naast haar, door corona. Dat was heel aangrijpend. Voor een 95-jarige vrouw was dat heel hard en ontroerend”, besluit De Poorter. 

Bekijk het volledige gesprek met Jo De Poorter over dit bijzondere moment in onderstaande video.

Meer nieuws

Meer nieuws

.