Jo De Poorter doet verassende onthulling over jarige prinses Elisabeth: "Ligt zeer gevoelig"
COS

Prinses Elisabeth mag op maandag 25 oktober al 20 kaarsjes uitblazen. De troonopvolgster doet dat in Oxford waar ze sinds enkele weken studeert. 

Elisabeth Theresia Maria Helena, hertogin van Brabant, prinses en kroonprinses van België. Zo luidt de naam en titel van prinses Elisabeth voluit. Door vrienden wordt ze Lisa of Lizzie genoemd.

Elisabeth is niet alleen een mooie naam, maar ook eentje waarin je veel grote koninginnen kan herkennen. "Het is dus een belofte voor de toekomst", zegt Jo De Poorter in 'De Zevende Dag'. "Maar het had eerder een praktische reden."

"Zowel koning Filip als zijn broer Laurent hadden in hun jeugd heel erg geleden doordat hun naam in twee van de landstalen anders was: hij was eerst Philippe in het Frans en werd Filips genoemd in het Nederlands. Laurent werd Laurens in het Nederlands."

"Daar wilden ze van af, omdat de taalkwestie aan het hof zeer gevoelig ligt en ze wilden dus een naam die in de drie landstalen onvervormbaar en onverminkbaar is en dat is gelukt met Elisabeth", aldus Jo De Poorter.

Meer nieuws

Meer nieuws

.