Het gaat recht door koning Filip zijn lijf: “Heeft hem ongelofelijk getekend”
PMN

Vanavond is er een documentaire over koning Filip op Canvas. ‘Filip van België. De lange weg naar de troon' start om 21.20 uur.

“Het gezin van Filip en Mathilde is gewoon het eerste min of meer normale gezin in de bijna 200 jaar oude geschiedenis van onze monarchie", zegt royaltywatcher Jan Van den Berghe in Het Laatste Nieuws.

"Voordien waren het allemaal disfunctionele families, waarin de kinderen niet on speaking terms waren met hun ouders en totaal geen voeling hadden met de werkelijkheid. Je hoort me niet zeggen dat dit nu een doorsneegezin is, maar in de mate van het mogelijke begint het er toch op te lijken." 
 

“Zo'n jeugd heeft hij zijn eigen kinderen koste wat het kost willen besparen. 'Ik ga het totaal anders doen', heeft hij tegen intimi gezegd, en dat is hem gelukt ook. Zijn kinderen lijken goed in hun vel te zitten, ze zijn tweetalig opgevoed, ze zijn vlot en ze lijken oprecht van hun ouders te houden.”

“Toen Filip aan zet leek te komen, zei Herman Liebaers, de grootmaarschalk van Boudewijn, in een interview met 'De Morgen': 'Hij kan het niet, hé.' Dat heeft hem ongelofelijk getekend.” 

“Wel: ik denk niet dat iemand dat ooit over Elisabeth zal beweren. Integendeel, zij is nu al de gedroomde troonopvolgster. Die missie is nu al compleet geslaagd. Zijn kinderen lijken niet omkneld door een ijzeren vuist."

Meer nieuws

Meer nieuws

.