Elisabeth haar toekomst wordt uitvoerig besproken: "Dan zitten we met een probleem"
Elisabeth haar toekomst wordt uitvoerig besproken: "Dan zitten we met een probleem"
Foto: Photonews

Kroonprinses Elisabeth zal de komende drie jaar vooral doorbrengen in het Verenigd Koninkrijk. Dit academiejaar startte ze aan haar opleiding ‘history & politics’ aan het Britse Lincoln College in Oxford.

Eerder deze week was de eventuele seksuele voorkeur van de Nederlandse kroonprinses Amalia hot topic. Ze zou geen koningin kunnen worden als ze met een vrouw trouwt. Maar dat veegde Nederlands premier Rutte snel van tafel: "We zijn een modern land". Maar hoe is dat voor Elisabeth?

Onze eerste minister Alexander De Croo zegt er het volgende over in HLN: "Persoonlijk zie ik geen enkel probleem. België was één van de eerste landen ter wereld om het huwelijk tussen personen van hetzelfde geslacht mogelijk te maken. En een kroonprins of -prinses heeft op dat vlak dezelfde rechten als alle andere Belgen".

Maar als Elisabeth zou willen trouwen met een vrouw en bevalt van een donorbaby, dan zitten we met een interpretatieprobleem van de Grondwet. Die zegt namelijk dat enkel kinderen die uit een natuurlijke en wettige afstamming zijn geboren recht hebben op de troon. 

Download gratis onze app en volg het leukste showbizznieuws op de voet!

Meer nieuws

Meer nieuws

.